Anon
Skorunu Kaydetmek İçin Hemen Üye Ol!
GiriÅŸ  Kayıt Ol   Facebook ile giriÅŸ yap

Haberler

Street Fighter
Gönderen: system66, 08-07-2015, 01:17 - 2 yorum

Yıl 1993 ya da 1994. okulun son zamanları. Şehirde değiliz küçük bir ilçede yaşıyoruz. Sınav için arkadaşı ile birlikte babamla şehire giden,evin önüne can havli bir şekilde koşarak gelen abimi ve arkadaşını hemen fark ediyorum. Nefes nefese kalmış ve heyecanla sınavdan sonra atariciye gittiğini ve bir oyun gördüğünü ve hasta kaldığını anlatıyor. Yok efendim süper bir oyunmuş da, bir oynasam bırakamazmışım da, grafikleri göz kamaştırıcı ve süpermiş de. Sonra bu ikisi kendi aralarında bende de oldukça merak uyandıran bu oyunla ilgili konuşmaya başladılar.

 

+ lan olm ben ken olcam sen kim olacan?
- hadi lan ken benim olm, sen balrog ol
+ hadi lan sen de chun-li ol..
- chun-li kız olm guile olurum daha iyi...

 

gibi benim hiçbir anlam veremediğim bu tür cümleler oyuna olan merakımı daha da arttırıyor. yalnız oyunun adı hiç söylemiyor nedense.

 

hayatımda hiç göremediğim, adını dahi duymadığım ve muhtemelen oyunu da benden önce bu yalloşlar gördü diye gıcık olduğum için hemen oyunu bokluyorum;
+ hadi la kesin süper mario gibi bişeydir, bi kere şimdiye kadar gelmiş geçmiş en iyi oyun köpekli ninja oyunu oğlum diyorum. Atari salonlarına gidenler bilir, köpekli ninja dediğim oyun Shadow Dancer o zamana kadar gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biriydi. Ama bu adını bilmediğim yeni oyunun shadow dancerı onla çarpıp beşe böleceğini öğrendikten sonra üzgün bi şekilde eve gidiyorum ve yarını beklemeye başlıyorum. Merakımdan çıldıracak bi şekilde, yatakta dönenerek, sinir krizleri eşliğinde uyumaya çalışıyorum.

 

Ertesi sabah kahvaltıdan hemen sonra koşarak evden çıkıyorum. Abimle dolmuşa binip hemen şehire atariciye doğru yolla çıkıyoruz. Atari salonuna girince bütün oyun makinelerinin boş, ama tek bir oyunun önünde 5-10 çocuk görünce bahsettikleri oyunun bu olduğunu hemen anlıyorum. O kalabalığı yara yara ekranın önünde gidiyorum. Düşündüğüm gibi ilerlemeli oyun olan shadow dancer ya da cadillac and dinosaurs - mustafa gibi bir oyun değil di bu. iki tane adam birbirine ağız burun dalmış ve makineden aduket, shoryuken, dap dap du ket gibi daha önce hiç duymadığım garip garip sesler çıkıyor. Oyunun grafikleri karşısında adeta büyüleniyorum. Lan nasıl bir oyun lan bu böyle? Allahım nasıl bir dehanın ürünü? bu nasıl bir teknolojidir?

 

Hemen gidip atarici abiden jetonları avuç avuç alırken bu yeni oyunun adını soruyorum. Sitit faytır bu oyunun adı, yeni geldi diyor. O gün aldığım jetonların haddini hesabını bir kenara bırakarak önce tuşları öğrenmeliydim. 80 ve 90 lı yılların atari salonu müdavimleri çok iyi bilir ki atari salonları içinde sıkça duyabileceğimiz bir kaç cümle vardı ve bunlardan en önemlisi Dur bi dk tuşların yerini öğreniyorum. Sırasıyla ver geçeyim bu bölümü, x abi makine jetonumu yuttu, hoop dur bi dk yanıma girme olm ve çıkışta bekliyorum gibi, genelde belalı tiplerin sarfettiği ve bünyeye korku salan tehditkar cümleleri de sayabiliriz.

 

Günler günleri kovaladıkça oyun bizim ilçeyede geliyor ve zamanla ustalaşmaya başlıyoruz. . Bütün ülke geneline bir street fighter furyası dalga dalga yayılmaya başlıyor.
Sorsan hepimiz uzak doğu dövüş sanatları uzmanı, herkese özel fantastik güçlere sahip üstün yetenekli yenilmez savaşçılarız. hepimiz street fighterız. Evet işte bir atari oyunu koskoca bir ulusun evlatlarını işte böyle derinden etkileyebiliyor.

 

 



Son yorumlar
Yorum Yazmak İçin Lütfen Giriş Yapınız ya da Kayıt Olunuz.
  • avatar
    Warcraft (185) - 15-03-2023, 03:47
    zamanında ateri salonlarında usta abiler oynardı. Sagatın tıger ateşi ryu kenin aduketleri birde ses yüksek olunca oyun daha güzel oluyor (:

  • avatar
    () - 09-09-2015, 12:29
    adu tak tak

<

Sponsorlu Bağlantılar

Flag Counter

Bağlantılar

En Ä°yi Oyuncular

En Çok Oynananlar

Atari Salonumuzda Toplam: 942 oyunda, 4868557 oynanma ve 1102 kayıtlı üye vardır.

3do CPS3 Capcom Cps1 Giant Attack Play Atari 2600 Online Play Atari 7800 Online Play Atari Lynx Online Play Atari jaguar Online Play Gameboy Advance Online Play Mame Play Neo geo Online Play Neogeo Online Play Nintendo Online Street Fighter adult games arcade atari atari 2600 games atari 2600 oyunlari atari 2600 oyunları atari 7800 oyunlari atari jaguar oyunlari atari kaset oyunları atari lynx oyunlari atari oyun atari oyunları atari oyunları oyna atari salon oyunları atarioyun capcom games online classic atari games coin op coin op arcade cps2 dovus emulator eski atari oyunları eski atari salon oyunları eski oyunlar film oyunları gals panic game game rom online gameboy advance kara kutu oyunları konsol oyunları lets play sega lets play snes mame mame game mame online n64 nds nec neo geo neo geo oyunları neogeo neogeo pocket nes nintendo nintendo ds nintendo n64 nintendo oyunları nintendods old game old games online oyna panasonic pc-engine play play arcade play classic games play coin op arcade play gals panic playstation retro game retro games retrogames sega sega genesis sega megadrive sega oyunları sega saturn sega32x segacd snes snes atari oyunlari snk snow bros oyna spor oyunları street fighter oyna super nintendo super nintendo oyunları tekken tekken oyna turbografx turbografx16
X