Oyun Arama
- See My Offer Here
- Art Of Fighting
- Street Hoop
- Final Fight
- Sunset Riders
- Gals Panic
- Volfied
- Cadillac & Dinosaurs (Mustapha)
- Mortal Kombat Efsanesi
- Street Fighter
- River Raid
- Snow Bros
- The King of Fighters 96
- Tekken 3
- Captain Commando
- Metal Slug Efsanesi
- Half Life'da Nükleeri Kuran Pic
- Prototip SNES PlayStation Bulundu
- Atari Salon Muhabbetleri
- Street Fighter: Assassin’s Fist
- Atari Salonu Sakinleri
- Oyunların 40 yılını gitarıyla..
- RetroN 5 System
- Kayıp Atari E.T. Kartuşları Satışa Çıkıyor
- iPad'inizi Oyun Konsoluna Çevirin!
Atari salonlarında street fighter'dan sonra gelen beat'em up oyunlarındandır. SNK firmasına ait olan Art of Fighting'de seçilebilen iki karakter vardır. Ryu Sakazaki ve Robert Garcia. ikinci seride tüm karakterler seçilebiliniyor. ...
Â
Karakterlerin özel atakları kadar standart atakları da büyük öneme sahiptir ve bu sayede oyunun yavaşlığı göz ardı edilebiliyordu. Özel atakları ard arda yapabilmeniz için güç çubuğunun dolması gerekirdi.
ÂThe King Of fighter serisinde de bu oyundan çokça karakter alınmıştır.
Sitemizde Art Of Fighting için tıklayınız.
Evet işte karşınızda bir neo-geo klasiği olan sokak basketbolu oyunu. Şimdi arkadaşlar ilk öncelikle şunu belirteyim bu oyunu atari salonunda oynamakla sitemizde bedavaya oynamak arasında dağlar kadar fark vardır. Örnek verecek olursam atari salonunda oynarken karşınıza çoğunlukla biri girer, bi kaç tane basket atar sonra, oyun kek taktiği ne döner.
Bu taktiği özetleyecek olursam;
Topu alırsınız, kendi yarı sahanıza dönersiniz ve bir süre en köşede beklerken rakip üzerinize saldırınca pas atarsınız ve topu aldığınız gibi üçlük atınca. hoop fileye giriyor. Bu taktik yüzde 90 işe yarar.
Yaklaşık 30 senede geçse hala oynanabilirliğini kaybetmemiş, ve bu gidişle de sanırım bir 30 sene daha oynanabilir olmayı sürdürebilecek ender oyunlardandır. Atari salonu zamanlarında bu oyunla tanışmamış birinin emülator ya da sitemizdeki gibi online oynama vasıtası ile oyunun hastası olması zordur, Ama o zamanları yaşayan bizim gibi eski atari salonu müdavimleri kesinlikle bırakamaz bu oyunu oynamayı.
Oyundan kısa bahsedecek olursak
Final Fight’da Haggar karakteri yani kaçırılan kızın babası, cody, kızın sevgilisi ve guy, cody\'nin arkadaşı olmak üzere 3 karakter bulunur. Bu oyun brawl oyunlarının en gözde olduğu 1989 yılında piyasaya sürülmüştür. ilk başlarda adı Street Fighter olarak düşünülmüş ama sonradan Final Fight olarak karar verilmiştir. Capcom firması Street Fighter ismini ise bu oyundan 2 sene sonra piyasaya çıkıp ve dünyayı sarsacak bir başka oyun için saklanılmıştır…
- Bölüm sonu canavarları haricindeki rakipleriniz için bilmeniz gereken prensip şudur:
Eğer tüm adamlar karakterinizin önünde ise sadece yumruk kullanarak beş - on adamı aynı anda dövmek sorun olmuyor. Eğer ki rakiplerinizden biri onde biri arkanızda ise, gereken müdahale yapılmazsa o iki adam bile oyun karakterinize büyük darbeler indirebilir hatta karakterinizi öldürebilir. İşin püf noktası tüm adamları tek tarafta toplamaktır. Bu en kolay rakibinizi sırası ile tutup diğer taraftaki adamların üzerine atmaktır..
Unutmayın yerde duran bıçak, kılıç, su borusu gibi silahlar sizi daha güçlü yapmayacaktır. Çoğu zaman yumruklarınızın hızını ve sertliğini bu silahlarin gücüne tercih etmek gerekir, Genellikle de yukarda da yazdığım gibi çok sayıda düsmanın, size hem önden hem arkadan saldırdığı durumlarda… Yerdeki silahlarla çok sayıda adamı dövmeye çalışırken ilk bir iki seferde bir kaç düşman ölse de mutlaka geride kalanları oyun karakterinizi araya alıp oldukça etkili darbeler indirecekti. Kılıçı, Andore gibi az sayıda ve oldukça güçlü olan düşmanlarla savaşırken tercih etmelisiniz
Karşınızda ki bir adamı öldürmemişken ilerlemek, büyük ihtimalle ekranda başa cıkılmayacak kadar cok düşmanın birikmesinden başka hiç bir işe yaramayacaktır. o yüzeden bazı özel istisnalar hariç (enerji almak gibi ) ekrandaki bütün düşmanları öldürmeden ilerlememek gerekir.
Final Fight oyununda başarılı olmak için büyük ölçüde nerden hangi adamın çıkacağını bilmeyi, yani tecrübeyi dolayısı ile de atari salonlarına jeton karşılığı bırakılan bol miktarda parayı gerektirecek şekilde dizayn edilmiştir Bu yüzden, oynamaya yeni başlamışken sürekli dayak yemek sizin bu oyunu beceremediğinizi göstermez. Onun için hemen moralinizi bozmayınız.
Son bir tüyo: Zeminden ateşlerin çıktığı bölümde Edi E den hemen sonra gelen, eğer ki dikey düzleminizi hiç bozmazsanız, yani yukarı aşağı hareket etmeden sadece sağ sol tusları ile oynarsanız, ilk iki alev hariç hic bir alev size dokunmayacaktır. Diğer adamlar cayır cayır yanarken siz alevlerin bacaklarınızın arasından geçip gitmesini seyredersiniz.
Konami şirketi tarafından 1991 yılında piyasaya sürülen bir koş ve vur oyunudur Sunset Riders, arcade konsolların yanısıra 1992\'de Sega\'ya, 1993\'te de Süper Nintendo \'ya uyarlandı.
Sunset Riders ın konusu vahşi batıda geçiyor. Oyun karakterleri (Steve – Billy – Bob – Cormano) olarak 4 adet kelle avcısından oluşuyor. Oyunun tarzı Contra gibi ama sağa sola zıplamaktan daha çok kurşunları hedefleme ve zaman üzerine kurulu bir yapısı var. Billy ve Steve silah olarak tabanca kullanırken, Cormano ve Bob tüfek kullanıyorlar. Tüfek mermileri tabancaya göre daha yavaş kalsada daha geniş açıda kontrol sağlamaktadır. Sunset Riders ı popüler yapan özelliklerin başında 4 lü oyun konsolu gelmektedir. 4 kişinin aynı anda oynayabilmesi oyunun popüleritesini daha bir arttırmıştı.
Oyun karakterleri 8 farklı yöne doğru ateş edebiliyorlar. Atari kolu alt çaprazlara çekilerek zıplama düğmesine basınca, karakterler kayma hareketi yapıyor, Bu ani kaçışlar için birebirdir (Unutmayın 6. Bölüme gelirseniz kızılderili boss Chief Scalpem da jetonlarınızın ar arda gitmemesi için bu hareketi çok iyi yapabiliyor olmak gerekir). Sunset Riders da diğer koş ve vur ların aksine sadece düşmanlarla çarpışmak öldürmüyor. Oyunun bazı kısımlarında kapılar mevcut. Bu kapılardan düşman çıkabilir ya da enerji arttırıcılar elde edilebiliyor. Düşmanlarınız tabanca tüfek bıçak, dinamit meşale gibi silahlar kullanıyorlar. Bu silahların türüne göre değişik menzilleri ve etki alanları mevcut. Dinamitler hızlı davranılarak geri düşmana atılabilir. Her bölüm sonunda bir boss geliyor ve bölümün başında vadedilen para oyuncular arasında verdikleri hasara göre bölüştürülür.
Sunset Riders da 4 çeşit özellik bulunur. Karakter ölündüğünde tüm özellikler kaybediliyor.
1- Rapid Fire: Altın bir şerif rozeti şeklinde. Tuşa basılı tutarak seri ateş edebilmeyi sağlar ve kurşunları hızlandırır. ayrıca 2000$ para ödülü veriyor.
2- Dual Fire: iki adet tabancayla süslü gümüş bir şerif rozeti şeklinde.. Karakterimze ikinci bir silah daha verir. ayrıca para ödülü veriyor.
3- Monetary Award: Altın bir şerif rozeti şeklindedir. 2000$ para ödülü veriyor.
4- 1-UP: Altın bir madalyo içinde 1-UP yazar. Karakterimize ekstra bir can verir.
Sunset Riders da 8 tane bölüm var. Oyunun geneli yaya ilerlerken 2. ve 7. bölümler BOSS a kadar at üstünde gidiliyor.
Bağlantılar
En Ä°yi Oyuncular
En Çok Oynananlar