Anon
Skorunu Kaydetmek İçin Hemen Üye Ol!
GiriÅŸ  Kayıt Ol   Facebook ile giriÅŸ yap

Haberler

Snow Bros
Gönderen: system66, 08-07-2015, 01:16 - 1 yorum

Başı kalabalık olduğu zaman, bana zaman gelene kadar eğlenmek için seçtiğim nadide oyunlardan birisiydi Snow Bros. Atarisalon.com'a da özellikle eklediğim ve de hala oyunun tüm levellerinin püf noktalarını bilmsem de hala da oynamaktan zerre sıkılmadığım oyundur kendisi.

 

Oyunda ki iksirler;

 

Kırmızı : Ekstra hız katar.
Mavi: Kar toplarının ebatını büyütür.
Sarı: kar toplarının menzili arttırır.
Yeşil: Karakterinizi belirli bir süre 2-3 katı büyüklüğüne ulaştırır. Yaratıklara dokunsanız bile öldürebilirsiniz. Ama nadiren çıkan bir iksirdir.

 


O değil de Street Fighter'ı beceremeyip bunu tek bir jetonla bitiren adamların hepsi bugün mühendis oldu. bir ben hala bir baltaya sap olamadım... :(



 



The King of Fighters 96
Gönderen: system66, 08-07-2015, 01:15 - 1 yorum

King of Fighters serisinin her açıdan en mükemmel serisi. Belki de oynamaya değecek tek King of Fighters serisi. Hikaye King of Fighters 94 te başlayan kurgunun sondan bir evvelki..

 

Oyunun kurgusu: Goenitz ve Kagura nın katılımı ile birlikte, King of Fighters , boş bir all star dövüş oyunu olmaktan ileriye geçebiliyor..

 

Oynanış olarak kabul, King of Fighters 97 kadar kolay değil hareketleri. İstikrarlı bir şekilde yapabilmek, klavyeye bir kez eliniz oturduysa, tuşlara ve zamanlamalara alıştıysanız güzel, ama King of Fighters 97, süper comboları yapmak için çok daha rahattı orası kesin. Yine de, serilerinden daha kolay bir oynanabilirliğe sahip..

 

Karakter olarak, evet işte King of Fighters ın en güçlü yanı... En üst kademeden bakarsak, bu kadar çok patron karakteri bir arada görmek ve hepsiyle mutlaka karşılaşacak olmak gerçekten çok güzel. Oyundaki tüm takımları yenmeden katiyen patronlara geçemiyorsunuz. Gerçek King of Fighters da böyle olmalı zaten. Ikari Team'de Heidern, Rugal ın gitmesinden sonra, yerini evlatlık olan kızına (senaryo açısından önemli bir karakter olan Leona ya) bırakmış. Ralf ve Clark sabit. Art of Fighting takımında Takuma, Rugal ın gitmesi ile ekipten çıkarılmış ve yerini Women Team'in kızı Yuri ye bırakmış.. Ryo ve Robert yine aynı bildiğimiz gibi. Kore takımında Kim Chang Choi, Psycho Soldiers ekibinde ise de yine Chin Athena Sie var. Japon takımı da Kyo Benimaru Goro üçlüsünü hiç bozmamış..

 

Fatal Fury den yine canımız Terry ve Andy kardeşler ve Joe yerinde. Women Team de King ve Mai, Yuri nin yerini ise Ryo'dan öc almak isteyen Kasumi Todoh almış.. Iori reyis ise bu sefer yanına Rugal'in sekreteri ve Vice mature ikilisini almış, pek de iyi yapmış.

 

Boss Team... İşte beklenen an geldi... Art of Fighting ve Fatal Fury, King of Fighters ın temelidir demiştik ya, işte bunun ispatı da bu takım. King of Fighters 94 ve 95 te bir şekilde kendilerinden bahsettiren iki eski boss, yani Wolfgang Krauser ve Geese Howard, yanlarında Art of Fighting 2 nin Mr. Big ile beraber karşımızdalar. Krauser'ın arkaplan müziği bile yeter bu oyunu bir klasik yapmaya. Bu bossları geçerek finale gelmek ise paha biçilemezdi. Onları geçersek, bizi sonraki oyunlarda güç seviyesi daha insani seviyeye indirgenmiş bir diğeralt boss ve turnuvanın sponsoru olan Chizuru Kagura beklemektedir. Onu da geçersek, sizi en büyük boss olan Leopold Goenitz bekliyor olacak. harbiden sağlam kadro.

 

Tekken 3
Gönderen: system66, 08-07-2015, 01:14 - 0 yorum

Hiç unutmuyorum atari salonunda bi gün, köşedeki marketten şimdi adını hatırlayamadığım ama vişneli, safi buzdan oluşan dondurmamla beraber takılıyoruz.. kapalı bir mekan olduğundan yazın sıcakların da etkisiyle içeride resmen bir cehennem atmosferi var. bir taraftan dondurmamın erime hızıyla yarışıyorum diğer yandan gözüm gals panic oynayan arkadaşlarda...

 

Nasıl sıkıldım bilmiyorum ama izlemeyi bırakıp başı boş olan tekken 3 ün önüne gidiyorum. Oyuna hala yabancıyım ama o zamanlar law seçip önüme geleni sadece tek hareketle, hani şu takla attığı, yenebildiğim için artık çamura yatmaya başlamışlardı... + olm sade bi hareket biliyon lan ne konuşuyon lafları boğazıma kadar geldiğinden ki çok sürmedi, yeni karakterlere yönelmişim, o yüzden makinanın boşalmasını kolluyorum pratik yapmak için. o dönem süper hareketi ile vurduğunu fizana yollayan paulla çalışıyorum. O an için çok iyi olduğumu söyleyemem ama kötü de değilim.

 

Şuna basınca noluyo lan derken yanımda benden 3-5 yaş büyük, hayvan gibi, eli yüzü façalı esmer kara bi çocuk belirdi ve kendisinden beklendiği gibi sormadan etmeden tak jetonu atarak oyuna girdi. O tipi görünce ben artık nasıl tırstıysam ne seçtiğini bile hatırlamıyorum. Dövüşün başlamasıyla öğrendiğim ne hareket varsa bu elemanın üstünde denedim. ilk oyunu kazandığımda bana öyle bir bakış attı, bi iki saniye daha göz temasını korusam taş kesilicem. Sanırsın medusa pezevenk. Lan bırak yensin di mi ama serde gerizekalılık var. hehehe nidalarıyla ikinci roundu da almak üzereydim, ama bildiğin resmen intihar ediyordum. Tam o arada eleman + Bana bak bi duşa daha basarsan zikerün ebeni.. diye bana döndü. ben de + ta-taam abi diye elimi kolumu çektim aletten. Tamam çektim çekmesine de adam vurdukça paul blokluyordu. eleman "laan noliiy la" dese de vurmaya çalışırken süre bitti. Ee tabi ben önde olduğum için kazanmıştım. hayatta yediğim en gerizekalıca dayağı yemiştim o gün. amk senin ben paul.

 

Neyse oyuna gelecek olursak atari salonlarında street fighter dan sonra bana en çok jeton harcatmış oyunlardan biriside Tekkendir. Bir o kadar da arkadaş edinmişimdir bu oyun sayesinde. Tekken 3 bana göre serinin iyisi ve en çok yenilik getirenidir. Mesela Tekken 2 de yere düşünce yarım saat yerden kalkamıyordunama bu seride bu kalkamama olayını bu düzeltmişlerdi. Tekken 2 de oyunun temposunu yavaşlatan bir etkendi bu ve verem ederdi oynayanı. Tekken 3 ün bir diğer güzelliği ise çok fazla karakter eklenmesidir, yaratıcılık adına zirve noktasıydı Tekken 3
Oyunun üzerinden yıllar geçti ama hala komboları aklımda. Ve oyunu bilen birileriyle oynamak çok zevklidir. Yoksa bilgisayara karşı zevk verimiyor. Eddy i seçip sadece ayak tuşlarına basan adamlar tabi size zevkten ziyade sinir verebilir..



Sitemizde Tekken 3 oynamak için tıklayınız.

Captain Commando
Gönderen: system66, 08-07-2015, 01:14 - 0 yorum

1991 yılında Capcom oyun firmasının piyasa sürdüğü, bir neslin ömrünü atari salonlarında geçirmesini sağlamış efsanevi oyun. Çocukluğumu verdiğim bu güzel oyunun hatrına, üşenmeyip oyundakı bütün karakterler ve özlelliklerini tek tek anlatacağım.

 

Oyundaki kahramanlarımız:

 

Captain Commando - Uyuna ismini vermiÅŸ olan karakter. Commando team in lideri.
Mack The Knife - Bıçaklı mumya karakter. Muhtemelen oyunda en çok tercih edilen karakter.
Ginzu The Ninja - Bushin Ninjutsu stiliye kavga eden karizmatik ninja..
Baby Commando - Özel olarak dizayn ettiği bir robot içinde dövüşen süper dahi bebek..

 

Birinci Bölüm - CITY

 

Wooky - Yeşil kıyafetleri ile sık sık karşımıza çıkan dandik karakter. Robota binip üzerimize de saldırırlar..
Eddy - Wooky nin mor kıyafetli ve teknik olarak biraz daha gelişmiş olanları.
Skip - Kafalarinda kırmızı bandana olan bıçaklı haydutlar. Sarı ceket giyerler..
Dolg - İlk bölümün dandik boss u. Bankayı tam soymak üzereyken pataklardik..

 

İkinci Bölüm - MUSEUM

 

Carol - Ellerindeki elektrikli magnetlerle saldıran pembe saçlı kızlar
Brenda - Carol un sarışın ve alttan alttan elektrik veren tipi
Sonie - Skip in kırmızı ceketli hali
Samson ve Organo - İlkel mağara adamları. Samson mavi, Organo kırmızı kiyafetler giyer
Marbin - Ufak boylu, kel, şişman ve ateş püskürten karakterler
Shtrom Jr. - İkinci bölümün yeşil saçlı, hayvanımsı, ok atan boss'u.

 

Üçüncü Bölüm - NINJA HOUSE

 

Mardia - Uzun boylu, kaslı, kırmızı saçlı kız karakterler. Yeşil sümüksü sıvılarlarla saldırırlar
Musashi - Kılıçlı, kahve rengi giysili, iri yarı samuray. İsmini Miyamoto Musashi den almıştır
Kojiro - Kırmızı kıyafetli, tekme tokat saldıran ninjalar. ismini sasaki kojiro'dan almıştır
Sasuke - Yeşil kıyafetli, kılıçla saldıran ninjalar. ismini sarutobi sasuke'den almıştır
Hanzo - Mavi kıyafetli ve shuriken ile saldıran ninjalar. ismini tahmin edildiği uzere Hattori Hanzo dan almıştır
Yamato - Üçüncü bölümün pembe saçlı, kılıçlı, karizmatik ninja boss'u. ginzu'nun geçmişten ezeli rakibi.

 

Dördüncü Bölüm - CIRCUS CAMP

 

Dick - Wooky'nin mavi kıyafetli ve silahlı versiyonu. Oyunun snes versiyonunda bulunmamaktadır.
Monster - Dördüncü bölümün boss'u. Çılgın doktor Dr. T.W. tarafından iri yarı bir canavara dnüştürülmüştür.

 

Beşinci Bölüm - SEA PORT

 

Bu Bölümde bir sörf tahtası uzerinde Dr. T.W.nin peşine düşülür. sadece ninjalar, çeşitli silah ve enerjiler mevcuttur
Dr. T.W. - Beşinci Bölümun bossu. Hızmotoruyla kaçmaya çalışırken pataklanır

 

Altıncı Bölüm - AQUARIUM

 

Z - Metalden kıyafetli, uzun pençeleriyle saldıran karakter
Shtrom ve Druk - Altıncı Bölümun boss lari. Shtrom, Shtrom Jr.'nin pembe renkli ve sarı saçlı versiyonu. muhtemelen Shtrom Jr.'un babası. Druk ise Shtrom un mavi renkli ve kızıl saçlı versiyonu

 

Yedinci Bölüm - UNDERGROUND BASE

 

Bu Bölümde maalesef yeni karakter veya karakterler yok. daha önce dövdüğümüz adamlar gelir
Blood - Yedinci Bölüm ün boss u. İri yarı, kaslı, yarı çıplak, uçan tekmelerle saldırır.

 

Sekizinci Bölüm - ENEMY S SPACESHIP

 

Bu Bölümde maalesef yeni karakter veya karakterler yok. daha önce dövdüğümüz adamlar gelir
Doppel - Sekizinci Bölümün boss u. Kendisi aslında yeşil elbiseli, şişman bir adamdır. Oyunda seçmiş olduğumuz karaktere ve ek olarak oyunda ki başka bir karaktere donüşerek saldırır.

 

Dokuzuncu ve Son Bölüm - CALLISTO

 

Diger Bölümlerde dövdüğümüz bütün karakterler ve buna ek olarak ilk Bölümun bossu Dolg gelir
Scumocide - Son Bölümün boss u. Asıl Antagonist, Callisto gezegeninin patronu ve oyundaki bütün kötü karakterlerin patronudur. Ateş ve buz kombinasyonları ile saldırır.



Metal Slug Efsanesi
Gönderen: system66, 08-07-2015, 01:11 - 0 yorum

Ä°lk seri Nazca Co. firması, diÄŸer serileri ise SNK Neo Geo oyun firması tarafından üretilen süper ötesi detaylar ve esprilerle dolu macera ve heyacan dolu bir oyun..

Sitemizde serinin ilk 5 oyunu oyananabilmektedir. 



Oyun serisinin tam isimleri ve çıkarılış yılları aşağıdaki gibidir. Oynamak için Linklere tıklayabilirsiniz.

1. Metal Slug - Super Vehicle (1996) 
2. Metal Slug 2 - Super Vehicle 2 (1998)
3. Metal Slug X - Super Vehicle (1999)
4. Metal Slug 3 (2000)
5. Metal Slug 4 (2002) 
6. metal slug 5 (2003) 


<

Sponsorlu Bağlantılar

Flag Counter

En Ä°yi Oyuncular

En Çok Oynananlar

X